Jordbærtærte

En lækker jordbærtærte går man aldrig fejl af. De friske jordbær sammen med den søde marcipan bund og flødecreme, er kræs for smagsløgene, og så udstråler den hygge mere end noget af andet.

Hygge, sommer og sol 🙂

Her kommer en nem opskrift på en fantastisk lækker kage.

Ingredienser:

Marcipanbund

200 g marcipan

200 g blød smør

80 g brun farin

3 æg

60 g hvedemel

Creme:

30 g maizena majsstivelse

30 g sukker

2 tsk vaniljesukker

2 pasteuriserede æggeblommer

5 dl sødmælk

Pynt

1 håndfuld citronmelisse

4 spsk ribsgele

500 g jordbær

Fremgangsmåde

Marcipanbund

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Pisk sukker, smør og marcipan ( skær marcipanen i mindre stykker, så er det lettere at piske). Pisk æggene i et efter et, og til sidst melet.

Læg dejen i et tærtefad diameter ca. 25 cm, og jævn den pænt ud.

Bag bunden i ca 20 min. Tjek om den skal have et par minutter mere eller om den er klar til at tage ud. Den vil stadig være blød, selvom den er færdigbagt, men kanten må ikke nå at blive alt for mørk. Stil fadet på en rist eller bordskåner, så kagen kan køle af.

Vaniljecreme

Bland sukker, maizena og vaniljesukker sammen med æggene.

varm mælken i en gryde og kom æggeblandingen i mens du pisker. Pisk indtil det tykner, tag det af varmen med det samme og hæld det i en skål og stil det i køleskabet i ca 15 min.

Pynt kagen

Skyl jordbærene og pil stilkene af, du kan evt. halvere dem .

Fordel cremen på den afkølede bund.

Pynt herefter med jordbærene.

Smelt ribsgele ved svag i en kasserolle. Pensl det herefter på jordbærrene, så holder de sig bedre og kagen får et flot skær, Pynt med citronmelelisebladene.

Der er til 6-8 personer i kagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *