Sommer cheesecake med friske jordbær

Her i huset er vi alle vilde med cheesecake og jordbær, så hvorfor ikke kombinere den lækre dessertkage med friske sprøde jordbær fra køkkenhaven. På en almindelig cheesecake, er der gelé på frugten, men i vores friske sommer version, synes vi de dejlige jordbær kommer bedst til sin ret når de bare er drysset med lidt sukker.

Dessert til 8 personer. Hviletid minimum 2 timer.

Kiksebund

250 g digestive – knuses helt fint, kør dem evt. igennem din blender, og ellers kan du mase dem i en plastikpose.

150 g blød smør. – Når du har knust kiksene, blandes de med det bløde smør og trykkes fast sammen i en springform på 22 cm i diameter.

Bag herefter bunden i 10 min ved 175 grader. Stil den derefter på køl, mens du laver fyldet.

Flødeostecreme

4 blade husblas som lægges i blød i koldt vand i en kasserolle

400 g flødeost naturel

100 g flormelis

revet skal fra 1 usprøjtet limefrugt – cirton kan også bruges.

3 dl piskefløde

Pisk flødeost, flormelis og limefrugt skallen sammen. Piske herefter fløden i en skål for sig selv. Gem ca 3 spsk flødeskum, og bland resten med ostecremen. Hæld vandet fra husblassen, det vand der sidder på husblassen skal smeltes med. smelt husblassen ved svag varme, og tag det af blusset så snart det er smeltet. bland herefter de 3 spsk fløde i, og rør blandingen i ostecremen. Fordel fyldet ovenpå din kiksebund, og stil kagen i køleskabet i minimum 2 timer, gerne mere, så cremen kan stivne.

Pynt

500 gram friske jordbær.

Skyl jordbærene med stilken på. skær derefter stilken af, og halver jordbærene, kom dem i en skål, og drys lidt sukker over. pynt kagen med de friske jordbær lige inden servering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *